Sören (Gårdslönnen's Lennart)

Maine Coon kastrat

Född: 2020-10-15

Färg: klassisk röd-tabby bicolour MCO d 0322


Sören är en riktig "Gentle Giant"! Han gör verkligen skäl för Maine Coonens smeknamn. Han är inte bara en vacken rödtabby bicolour, han är snällare än snällast och spinner så fort man rör honom. Sören vill gärna ligga i famnen och mysa. Vankas det mat, ja då kommer han spinnandes till servering. Lejonklippan på trädet i kattgården är hans givna plats för att spana på fåglar. 
Solveig (Gårdslönnen's Britta)

Maine Coon hona

Född: 2020-10-15

Färg: blåsköldpaddstabby-vit  MCO g 09 22

Stamtavla Pawpeds

Hälsa

HD: normala höftleder (n/n)

HCM: scanning normal (n/n) (2022-11)

HCM: dna normal (n/n)

PK-def: normal (n/n)

SMA: normal (n/n)


Solveig är vår första avelshona. Hon använder gärna sitt brrp-liknande Maine Coon-mjauande och låter som en kuttrande duva. Tillgiven som ingen katt jag tidigare haft, följer hon mig vart jag går i huset. Lägger man sig på soffan eller i sängen hoppar hon upp och ligger gärna på en så länge hon får. Kommer man hem och ropar hennes namn, kommer hon springandes med sitt duvlika mjauande. Vattenfontänen är hennes käraste ägodel, som brorsan Sören inte kommer i närheten av när hon är där. 


Rådahammars Ceylon

Maine Coon hona

Född: 2023-06-19

Färg: Blåtabby-vit MCO a 09 22

stamtavla:

Kattinformation (sverak.se)


Hälsa

Ännu ej testad.


Ceylon är vår första Maine Coon från egen uppfödning. Hon föddes först i tekullen en ljuvligt varm och ljus kväll i midsommarveckan och vägde exakt 100 gram. Hon är ett riktigt kvicksilver, lekfull och full av bus. Samtidigt har hon en fantastisk förmåga att slappna av totalt, så att man nästan vill gå fram och lägga huvudet mot henne för att känna att hjärtat verkligen slår. Och det gör det! Det slår framför allt intensivt för all mat. Ceylon är en matglad tjej, som alltid äter det som serveras med god aptit.  

Stella

Ragdoll kastrat

Född: 2012-02-20

Färg: blåmitted RAG a 04


Stella är en äldre Ragdolldam som omplacerades och därför kom till oss när hon var sex år. Sedan dess har hon varit en självklar familjemedlem. Hon är en enmanskatt och tyr sig mest till mellandottern. Stella älskar att bli klappad och att vara ute! Hon har sin egenvalda plats i dotterns röda läderfåtölj, där hon har mycket "chilltid". 

Några bilder från kattgården